duminică, 24 octombrie 2010

Mi-e dor de tine ca de Dumnezeu...


Te simt in juru-mi ca un abur care-mi imbraca trupul tremurand si gol. Iti simt degetele lungi incalcindu-se in buclele-mi castanii, coborand si sugrumandu-mi gatul. Iti aud buricele degetelor fredonand cantecul de leagan al ochiilor mei si podul palmei presandu-mi buzele si inabusind sangele ce picura din crapaturile lor. Iti gust degetul aratator care-mi danseaza melancolic blues pe limba. Iti miros pieptul facand dragoste cu umerii mei si spatele puternic abandonandu-se stramtorii bratelor mele fragede. Iti vad genunchii incolaciti in jurul talie mele in timp ce ai mei iti strivesc cutia toracica culcati pe o parte. Te simt ca un abur cum intri prin gat in trupul meu, imi tai corzile vocale, imi gadili faringele, imi perforezi traheea si imi tasnesti prin sani. Apoi te transformi in apa si imi plangi pe pantece. Te desiri si te nasti mir pe altarul creatiei. Imi imbraci picioarele in arsura, imi mangai calcaiele sa te transformi in gheata.
Mi-e dor de tine ca de Dumnezeu...

15 comentarii:

  1. Oare eu ti-am spus tie ca pe mine de fiecare data cand iti citesc postarile sau la majoritatea imi imaginez tot ce scrii in timp real si raman masca de ce ai putut crea?
    Ma jur pe ce vrei tu:))!
    Cinismul meu se face mai mic decat un purice in fata iubirii tale, profunzimii tale...
    Nu mai pot sa ma ascund prin dughenele mele pline cu nebuni fumatori, in primul rand, pentru ca nu mai suport fumul si in al doilea rand, pentru ca simt minunea si vreau si eu ca orice muritor sa fiu mai aproape de ea, sa ma mantui.
    Oricum eu stiu ca tu mai curand vei gasi mantuirea decat mine (probabil iar prea mult cinism care sigur va enerva), dar macar pot sa sper si eu si sa ma uit ca tampita la aceasta mica bucatica din Dumnezeu si sa sper ca si eu sunt o mica bucatica din el.
    Ma inclin! Serios! Putini reusesc sa ma faca sa-mi imaginez totul in timpi reali si sa ma mai si raman stupefiata de ce vad cu ochii mintii si sufletului.
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Iunia,
    Oare eu ti-am multumit vreodata pentru ca ma simti asa cum putini o fac? Stii, exista o arta de a intelege cuvinte si taceri deopotriva, atingeri si rani. E a ta, pe deplin...
    Cat despre mantuire.. eu cred ca fiecare are calea sa de a se mantui, exista mii de cai si totusi toate deriva si in final se rezuma la una. Unii se mantuiesc prin portative, altii prin culori, unii prin impletiri, altii prin cuvinte. Dar portativele, culorile, impletirile si cuvintele nu sunt tot una oare? Nu toate se nasc din iubire? Iubirea are multe forme, eu cunosc doar una dar incerc sa imbrac vesmantul tuturor. Eu il cunosc pe EL, El e iubirea, el mi-e mantuirea. Eu nu cunosc o altfel de iubire. De aceea ma straduiesc sa o desir si sa o pun pe note, sa o fac simfonie, sa o pictez si sa o transform in cuvinte. Caci nu e iubirea mai mare decat cea care le cuprinde pe toate, cea pe care o putem stiga, plange, rade, transforma in atingeri sau tablouri..
    Poate tu cunosti o altfel de iubire. Indiferent de natura ei, ea te va mantui. Cauta sa le cunosti prin intermediul ei pe toate.
    Fiecarui om ii este dat in viata sa cunoasca una dintre formele iubirii. Putem sa le cunoastem pe toate caci una deja o detinem, putem sa nu cunoastem niciuna sau putem sa ne lepadam de ea.
    E vorba de alegeri. Eu am ales Absolutul. Cu toate ca e dureros de adanc...
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu stiu ca pe multi ii sperie definitivul, chiar si pe mine putin, dar cu toate astea, ce pot eu sa mai zic in fata alegerii tale?
    Cum e si zicala: "Toate drumurile duc la Roma":).
    Deci ne intalnim acolo, candva, undeva...
    Apropo, ai vazut filmul? Somewhere in time? Aproape ca am plans la sfarsit:)...
    Si nu stiu cat inteleg eu tacerile, dar vorbele cred ca le inteleg destul de bine:). In ele doar imi gasesc seva si nu numai, fireste!
    Si sa asculti e o arta:)...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm.. nu am vazut filmul. Insa am vazut zilele trecute un film tare dragut pe care ti-l recomand, Hachiko, e tare emotionant.
    Ne vom intalni, dar pana atunci mai avem multe de facut aici, inclusiv sa ne vedem la o ciocolata calda.
    >:D< ( ti-am furat obiceiul de a imbratisa)

    RăspundețiȘtergere
  5. Recomand cu caldura filmul, mai ales ca vine recomandare si de la Joker:). Unde mai pui ca si altii care l-au mai vazut au ramas cu gandul la el...
    Si multumesc de sugestie, dar in ultima vreme nu prea mai am timp nici sa mor, cum ar spune cineva:)).
    Bine macar ca tu nu esti cu tigarile si cafeaua, ca altii cu care m-as mai putea intalni!
    Cat despre imbratisari, aici e un paradox!
    Virtual, pe toti ii imbratisez! Cand sunt materiali oamenii, nu prea! Rareori, dar vineri am primit una foarte draguta de la o copila care ne seamana destul de mult in nebunii... E foarte vie!
    In schimb, pe tine o sa am grija sa te strivesc cu imbratisarile mele;))!
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Andrada..
    "Caci nu e iubirea mai mare decat cea care le cuprinde pe toate.."!
    Ramai pentru mine arheologul si teologul.. cel mai sensibil al iubirii. Nevoia de Iubire la oameni, de tine este descrisa cel mai amplu.. ii dai iubirii conotatiile complete.Ceea ce mi se pare incredibil, pentru ca in general doar se sintetizeaza...si se traseaza liniile mari, atat.
    Mantuirea, implinirea si frumusetea vietii iti sunt atat de aproape pentru ca te iubesc, chiar daca ingerul fatalitatii iti da tarcoale. Nimic maret nu se poate in aceasta lume fara sacrificiu. Tu esti dispusa sa-l faci. Esti asa de dispusa incat..uneori ma sperii.
    Pentru orice fiinta a acestei lumi esti o mangaiere dumnezeiasca, un pedagog plin al exprimarilor intru iubire...si alinare.

    Nu cred ca vreodata cineva sa poata simti puritatea, frumusetea si incarcatura emotionala a melodiei "Scrisoare..."
    ce... ne-a facut pe amandoi sa simtim
    Ce este iubirea,Ce inseamna dragostea!
    Versurile ei, melodicitatea si interpretatarea divina purtand amprenta vocala a lui Baniciu...e inconfundabila, la fel existenta...unor suflete alese..

    "Si dintr-un ochi de dor necunoscut
    Cate zapezi pe buze ne-au crescut...
    Asculta-ma si lasa-ma sa strig...
    Mi-e frica de intamplare si de frig..
    Si numai vreau sa stiu pana la sfarsit
    Cine a iubit cine a gresit"
    .....
    Superlativ, Divin, Sensibilitate si Nemarginire 100%
    .....
    numaratori de ploi..din 2 in..2...
    superb. Dumnezeu sa te aibe in grija lui. Si va avea, ca este...ca esti.. Iubire!

    RăspundețiȘtergere
  8. J, noi trei chiar trebuie sa facem o data o reuniune... Stii, ca-n familie:)! Poate atunci timpul chiar va sta in loc, nu ca asta vara! Stii, numarul 3, magia lui si de-astea...
    Andrada, fiinta imposibila, azi m-am reapucat de Cioran si citeam "Lacrimi si sfinti" si de-abia acum imi dau seama cat de sfanta pari in ochii mei de pagana care arunca cu pietre, cu topoare, cu tot ce apuc in turma. Stiam eu de ce ma sperii...
    Daca si eu m-as decide pentru fatalitate, oare ce-ar iesi? Dar n-am eu stofa de sfanta... Catusi de putin! Mai am destule frici prin mine pe care nu le-am rezolvat si ma chinui inca cu ele...
    De m-as lasa eu pe mine sa strig cat vreau... cred ca lumea s-ar purifica la auzul strigatului meu. Stii, ca focul ala de care vorbeai in raport cu Cioran...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Joker: De fiecare data cand cotrobai in mine in momente mai putin fericite si prea zbuciumate ale existentei mele, te gasesc pe tine acolo pitit, vorbindu-mi intruna si facandu-ma sa ma simt nemuritoare cand de fapt ma scald intr-un provizoriu dureros. E un soi de incredere bizara pe care mi-o dai in mine, care, chiar daca probabil nu ti-o marturisesc niciodata, ma motiveaza atunci cand ma inec in prea plinul din mine.. In lipsa oricarei raze de lumina care ar putea sa-mi penetreze trupul, ma intorc si gasesc in cei care cred in mine puterea de a iubii intunericul si a face din propria-mi lumina
    Iti multumesc deci, la fel de stangaci ca intotdeauna pentru modul in care ma privesti.

    Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Iunia: Frica pune lumea in miscare, frica si greselile. Daca ai stii de cate ori am fost captiva fricii, m-ai renega de mii de ori. Mi-am vindecat insa fricile, atunci cand am invins-o pe cea mai importanta, cea de a ma abandona iubirii. Am devenit astfel prizoniera iubirii, si am iesit din lanturile fricii. Acum mi-e bine, cu toate ca imi e atat de frica uneori. Inca ma mai paralizeaza frica. Asta nu inseamna ca nu ma motiveaza sa continui. Mi-e frica de viitor dar credinta in el e mai mare, ea e pansamentul fricii.
    Eu cred in tine, si cred ca fiecare om poate atinge sfintenia in felul sau, bineinteles vorbim despre o sfintenie care mai degraba inseamna sa te abandonezi cu totul unei cauze nu sfintenia cum o percep cei multi.
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  11. Tu Andru, pai J are darul asta supranatural de a da altora mai multa incredere in ei decat are el in depozitele sale, poate.
    Noroc ca si le alimenteaza mereu cu iubire si frumusete!
    Eu pe tine n-am cum sa te reneg! Punct! Mai degraba ma reneg pe mine insumi decat pe tine. Mai degraba gasesti ce sa renegi la mine decat eu la tine.
    Revenind la J, ca mi-am adus aminte de ceva!
    Sa lamurim un aspect! Joker, aici de fata, adica absent complet, ca asa face el mereu, e cum e pasarea aia care curata ramasitele de la crocodili dintre dinti. Tie iti face curatenie, mie imi face curatenie, tuturor face curatenie daca e lasat, ca o femeie harnica:)).
    Tu ce crezi? Noi doua plus aleasa sa l-am strivi pe Joker cu atata iubire?
    Si ce conteaza acum cum percep ei sfintenia? Ei au ales deja! Noi doua sa fim sanatoase si sa alegem bine in continuare, zic eu!
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  12. Postarea ta este geniala;)) inntradevar iti rascoleste imaginatia, iar unora chiar amintirile.. pana la urma, asta este unul din rostul scrierilor de genul ascesta, zic eu, si anume sa simti in fiecare particica din tine ceea ce citesti si sa te transpui cu totul in "poveste" ...
    Si melodiile din player sunt printre preferatele mele;))
    Apropo, Mariana, incantata de cunostinta:*

    RăspundețiȘtergere
  13. My dear friend Andrada.I got 5 words for you: You never stop amazing me!
    asta cred ca spune tot ;)
    cu ocazia asta vreau sa te anunt ca si eu am intrat in blogosfera :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragul meu Paul, iti multumesc mult pentru aprecieri si imi face o deosebita placere ca suntem, incepand de azi, colegi in blogosfera.
    Welcome my friend! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  15. Oh da atat de frumos sti sa scrii...eu cred sincer ca ai facut tu dragoste cu un tip si cred ca numai cu unul si ti sa cam pus pata da na toti o patim :).Frumos scris insa asta nu esti tu ..ca defapt esti foarte infumurata si increzuta in realitate dar esti in pragul maturizarii ..dai tu cu capul cand e timpul.In rest imi esti chiar simpatica lasand la o parte masca care iti place atata de mult sa o afisezi ..stii oamenii se arata dupa faptele lor nu vorbe ..sa nu uiti asta .:*

    RăspundețiȘtergere